Mistrovství světa v benčpresu (EQ) a klasickém benčpresu (RAW) 2023 - výsledky, fotogalerie
[28. 05. 2023 09:28:05]
Mistrovství světa v benčpresu (EQ) a klasickém benčpresu (RAW) 2023 - výsledky, fotogalerie
???? Ve dnech 20. - 27. května 2023 se Jihoafrické republice v Sun City uskutečnilo Mistrovství světa v klasickém benčpresu (RAW) a benčpresu (EQ) ????????
 
???????? Česká reprezentace měla v obdou divizích své zástupce
 
RAW
????️‍♀️ Jako první se představil nejstarší člen výpravy Jiří Horník, a to v kategorii M4 do 105 kg (RAW). Bohužel pro zranění soutěž nedokončil.
 
????️‍♀️ Další den soutěžil Martin Řehák. Ten v kategorii mladších juniorů do 74 kg (RAW) obsadil výkonem 135 kg druhé místo. ????
 
Největší show nás však čekala poslední soutěžní den divize RAW, kde jsme byli svědky historicky největšího úspěchu ???????? českého reprezentanta v této disciplíně.
⏰ Dne 24. 5. 2023 se přepisovala historie. ????️‍♀️ Marek Novák se v kategorii mužů nad 120 kg v divizi RAW stal mistrem světa! ???? Český reprezentant navíc výkonem 260 kg ???? pokořil dosud nejvyšší RAW výkon, který byl dle pravidel silového trojboje našim sportovcem překonán!
 
EQ
???????? V Jihoafrické republice dále pokračoval světový šampionát v benčpresu v podpůrném vybavení. 
 
????️‍♀️ V mládeži se opět představil Martin Řehák a dále také David Horník. Prvně jmenovaný v kategorii mladších juniorů (-74 kg) obsadil výkonem 160 kg druhé místo ????. Stříbrný skončil i v absolutním pořadí. ???? Cenným kovem to blýsklo i u Davida Horníka, který v juniorech (-83) získal výkonem 192,5 kg třetí místo. ????
 
????️‍♀️ Veteráni si vzali tři medaile
V kategorii masters 2 nad 120 kg si poslechl českou hymnu Jan Pinc. Zkušený matador zvítězil ????výkonem 250 kg. Třetí byl táta Davida, Jiří Horník, který získal taktéž bronzovou medaili ????(výkon 202,5, M1 -93). Nejstarší z rodiny Horníků (M4 -105 kg) bohužel celý týden laboroval se zraněním. Do soutěže přesto nastoupil a získal stříbro. ????
 
????️‍♀️ V kategorii open se nedařilo Milanu Selingerovi. Dlouholetý reprezentant v soutěži, i za přispění změny pokusů jury, bohužel vypadl. I to ke sportu patří. Tak snad někdy příště!
 
ČSST děkuje  ???????? celé výpravě za vynikající reprezentaci!
 
Fotogalerie bude průběžně doplňována
Zpět...
Fotogalerie (Počet fotografií: 17)