Evropský pohár univerzit v klasickém silovém trojboji 2022 - výsledky, fotogalerie
[12. 04. 2022 20:19:44]

Ve dnech 23. – 27. března 2022 se v Lucembursku konal 3. Evropský pohár univerzit v klasickém silovém trojboji. Této soutěže se zúčastnilo 21 českých reprezentantů. Sedm z nich dokázalo získat jednu z medailí.

Studenti českých vysokých škol vybojovali na této soutěži celkem tři zlaté, dvě stříbrné a dvě bronzové medaile. O zlaté medaile se jmenovitě postarali Tereza Loosová (Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích) v kategorii ženy do 76 kg, Jakub Šigut (Masarykova univerzita) mezi muži do 120 kg a Filip Porteš (Univerzita Palackého v Olomouci) mezi muži nad 120 kg.

Stříbro si odvezly Dominika Jansová (Západočeská univerzita v Plzni) v kategorii ženy do 63 kg a Lucie Daňková (Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně) v kategorii ženy do 76 kg. Bronz potom získali Josef Susík (Vysoké učení technické v Brně) mezi muži do 83 kg a David Stankovič (Česká zemědělská univerzita v Praze) mezi muži do 120 kg.

V celkovém hodnocení univerzit Západočeská univerzita v Plzni obsadila třetí místo.

Rozhovory se všemi českými reprezentanty najdete na Youtube kanálu ZDE. Shlédnout motivační video českých sportovců pak můžete ZDE.

Pohár se konal pod záštitou Evropské federace silového trojboje (EPF), Mezinárodní federace silového trojboje (IPF) a Evropské asociace univerzitního sportu (EUSA).

ČSST děkuje všech reprezentantům za skvělou reprezentaci a rozvíjení univerzitního sportu v silovém trojboji.

Kompletní výsledky muži

Kompletní výsledky ženy

Foto: facebook.com EPF

Zpět...