Síň slávy - Ivan Karpíšek
[19. 12. 2021 10:20:02]
Síň slávy - Ivan Karpíšek

Na valné hromadě Českého svazu silového trojboje byl dne 18. prosince 2021 uveden do síně slávy pan Ivan Karpíšek

Jedná se o funkcionáře, pořadatele soutěží, rozhodčího, delegáta, trenéra, bývalého trojbojaře s mezinárodními zkušenostmi a nově též člena síně slávy Českého svazu silového trojboje, který se aktivně věnuje tomuto sportu od roku 1969.

Patří mezi nejvýznamnější osobnosti českého a československého silového trojboje v celé jeho dosavadní historii. Byl na počátku prvních soutěží na našem území, prvního přeboru ČSR, osamostatnění se silového trojboje od kulturistiky a tím související vznik Českého svazu silového trojboje.

Sportovcem byl od nepaměti. V mládí byl kvalitním gymnastou. Shodou životností událostí se však od poloviny šedesátých let věnoval pouze silovému trojboji. Zpočátku byl aktivní v oddíle v Modřicích, kde začal psát svou první životní úspěšnou etapu v powerliftingu. 

V říjnu 1990 založil oddíl silového trojboje Vranovicích, který později přešel i pod místní Sokol. Uspořádal desítky soutěží. Postupně vychoval několik desítek sportovců včetně mistrů České republiky. Jeho osobnost ve Vranovicích byla natolik silná, že ho jihomoravská obec zařadila do VIP seznamu významných osobností.

Je neuvěřitelné, že v roce 2021 je ve své šesté dekádě činnosti v silovém trojboji a jeho aktivita, pracovitost a zapálení nepolevuje ani přesto, že za pár týdnů oslaví osmdesáté narozeniny. Ivan Karpíšek si za svou usilovnou práci vysloužil respekt napříč generacemi sportovního prostředí.

Ivan Karpíšek je žijící legendou, která vstupuje do síně slávy Českého svazu silového trojboje.

Děkujeme za všechno!

 

Zpět...